De wakeboardtour

Stel er is een manier waarop wakeboarden midden in een stad, winkelcentrum, camping of festival kan worden gepromoot. Een manier waarop eenieder die nog nooit van wakeboarden gehoord heeft in aanraking kan komen met de sport. In samenwerking met kabelbanen en boot wakeboard scholen gaat Pop-up Wakepark deze dagen organiseren. Het doel hierachter is om de bekendheid en daarmee het aantal wakeboarders te vergroten.

 

Voor veel kabelparken geld dat de locatie niet heel erg in het zicht ligt, daarnaast is het wakeboarden achter een boot gewoonweg duur, dit vormt een drempel voor mensen om een poging te wagen om het wakeboarden te gaan proberen.  Pop-up winchpark levert de oplossing! Het Two-way winch systeem kan bijna overal in no time worden opgebouwd. Hierdoor kan van elke gracht, sloot of plasje water een compleet wakepark worden gemaakt . Een uniek nieuw kabelsysteem die op elke locatie kan worden neergezet, waar voorbijgangers op dat moment kunnen besluiten het wakeboarden een keer te proberen, zonder ook maar iets bij zich te hoeven hebben.

 

Jong of oud, groot of klein, wakeboarden is leuk en makkelijk om aan te leren! We werken in kleine groepjes zodat iedereen veel persoonlijke aandacht krijgt. Dankzij onze jarenlange ervaring als wakeboard instructeurs kunnen wij door middel van deze spoedcursus iedereen helpen een stukje te varen! Om de drempel zo laag mogelijk te houden zullen de kosten laag genoeg zijn dat ze het om die reden zeker niet hoeven te laten. 

 

De Spoedcursus 

Voordat men daadwerkelijk het water op gaat, zal eerst het juiste materiaal uitgezocht worden. Niet alleen is het heel belangrijk dat reddingsvesten en helmen de juiste maat hebben, maar zorgen wij er ook voor dat zowel het wakeboard als het wetsuit de juiste maat hebben. Zolang de schuld niet bij het materiaal licht kan er echt gefocust worden op het leren wakeboarden.  Wij zorgen voor een gepaste ruimte waar men kan omkleden.

 

Eerst zal er op het droge geoefent worden. Doormiddel van een lage snelheid en een vaste ondergrond kan voorzichtig worden ondervonden wat er op het water uiteindelijk moet gaan gebeuren. 

 

Eenmaal op het water geven onze instructeurs de laatste tips en gaat het van start. Lukt het niet, geen probleem, wij zorgen dat de handel weer bij je terug komt zonder dat je te veel hoeft te zwemmen, geven aan wat er fout ging en dan ben je klaar voor de volgende poging! Hierdoor is de progressie snel, en kan er in weinig tijd veel geoefend worden.

Op deze manier is het leuk voor iedereen om te proberen.

 

 

 Voor gevorderde wakeboarders zullen er obstakels zoals een schans of box in het water liggen. Hierdoor word het ook voor hen aantrekkelijk om op een geweldig mooie locatie hun kunsten te vertonen. Hou ons blog en social media in de gaten voor alle data en locaties.