Hiswa/Funsports Xperience 2017

 

 

 

 

 

 

En daar was het dan; Het startschot voor het watersport seizoen 2017! De Hiswa kwam dit jaar met een compleet nieuwe sector: De Funsports xperience! Natuurlijk is dat een evenement waarbij Pop-up winchpark niet valt te missen!

 

Eenmaal door de poortjes bij de beveiliging zie je niks dan boten om je heen. Links rechts rechtdoor welke van deze hallen moet je nou? Rechtdoor lijkt dan de makkelijkste optie, en je hebt gelijk! Na in hal 1 te hebben genoten van wat mooie boten en motoren de grootte van jezelf, kom je in hal 3 aan. Precies de plek waar je wil zijn; De Funsports x-perience! Na dat je je zelf door de drukte van de inschrijf balie heen hebt gewerkt gaat er een andere wereld open. Gelijk naast je een geweldig groot zwembad met een seadoo erin je ziet een florider en een mini skatepark, achterin zie je mensen op een trampoline boven alles en iedereen uitspringen om vervolgens te landen in een airbag. Een beetje extreme-sports liefhebber voelt zich hier al snel thuis.

Opeens, splash! naast je, net mis gelukkig! Het was een beginnende wakeboarder, die net nadat hij de eerste meters op een wakeboard had gemaakt, toch nog in het water viel. Je besluit even te blijven kijken terwijl de volgende wakeboarder gaat, deze had er over duidelijk iets meer moeite mee. Bijna meteen nadat een van de begeleiders het teken heeft gegeven om te gaan, viel die gene plat op zijn gezicht. Terwijl hij al lachend weer boven water loopt de begeleider door het water heen richting 1 van de schansen die zich aan de zijkant van het bad bevinden. De jongen begint eerst in zijn eentje de schans opzij te duwen, dan lopen er nog 2 jongens langs die springen ook het water in om hem te helpen. Aan de andere kant van het bad zijn er al serieus uitziende wakeboarders bezig hun board aan trekken. Dit moet het zijn, nu moet de demo komen! 

De eerste van de wakeboarders die klaar staat krijgt het Handeltje in zijn handen gedrukt, en geeft het teken om te gaan! Hij start zo gemakkelijk weg dat je bij je zelf denkt dat ook jij dit wel moet kunnen! Terwijl hij richting de schans vaart begin je toch ook wel benieuwd te worden naar wat hij gaat doen. Daar komt het dan; boem, de jongen vliegt de lucht nog hoger dan de tv schermen die boven het bad zijn gehangen. Na een perfecte landing, moet hij direct in de ankers om te voor komen dat hij niet uit het bad vliegt. Je probeert je nog te bevatten wat er net nou precies gebeurd is, maar daar is de volgende al weer! Over de schans ennn, een geweldig grote backflip. Een klein half uur later nog een kleine show van Flyboard gelderland terwijl op de achtergrond de schans weer naar de zijkant word geduwd. Nieuwe wakeboarders maken zich alweer klaar om ook een poging te gaan wagen. 

Nu begint het toch wel echt te kriebelen en ook jij besluit je in te schrijven! Wetsuit aan, reddings vest en board krijg je bij de baan. Top geregeld! Na een paar pogingen lukt het ook jou om op het plankje te blijven staan. Nooit gedacht dat het ooit zou lukken, en nu doe je het toch! Een geslaagde missie door Pop-up winchpark!

Reactie schrijven

Commentaren: 0